[Ankieta] Opinie i komentarze o Grenke Leasing

Jestem/byłem klientem tej firmy. Moja opinia o niej:

Bardzo zadowolony
1
20%
Wszystko w porządku
2
40%
Przeciętnie
1
20%
Czuję niesmak
0
Brak głosów
Nigdy więcej
1
20%

Liczba głosów : 5

[Ankieta] Opinie i komentarze o Grenke Leasing

Postprzez administracja » 6 cze 2009, o 20:11

Zapraszamy do wyrażenia opinii i/lub oddania głosu w ankiecie dotyczącej firmy:
Grenke Leasing

Gorąco zachęcamy do dzielenia się swoimi doświadczeniami i uwagami, które mogą być pomocne innym użytkownikom.
Jednocześnie prosimy o przemyślane i wyważone wpisy.

Jeśli chcesz poznać lub podzielić się opinią o innej firmie leasingowej, a także oddać głoś w ankiecie, przejdź do sekcji:
Towarzystwa Leasingowe, wybierz dział dotyczący interesującej Cię firmy, a następnie przejdź do wątku o tytule: [Ankieta] Opinie i komentarze o nazwa firmy.

UWAGA! Należy być zarejestrowanym użytkownikiem forum aby umieszczać opinie i głosować w ankietach.
Rejestracja trwa jedynie kilkanaście sekund i nie wymaga e-mail’owych potwierdzeń - przejdź do strony rejestracji

UWAGA! Wszelkie wpisy i działania mogące sugerować celową manipulację mogą być usuwane bez uprzedzenia.
www.ForumLeasing.pl | Kontakt: admin(at)forumleasing.pl
administracja
Site Admin

Miejscowość: forumleasing.pl

Reklama

Jedno zapytanie do 40 firm leasingowych
Zapytanie trafia do 40 firm bez pośredników!
Oszczędzasz czas, a co najważniejsze uzyskasz
w ten sposób najlepszą ofertę

czytaj więcej na ForumLeasing.pl >>>

Poleasingowe z 62 firm leasingowych i CFM
Wypełniasz jeden formularz podając przedmiot
poleasingowy, którego poszukujesz.
Zapytanie trafia bezpośrednio do 62 firm

czytaj więcej na ForumLeasing.pl >>>

Re: [Ankieta] Opinie i komentarze o Grenke Leasing

Postprzez Karman » 11 mar 2010, o 17:23

Dawno nie spotkałam tak niemiłego człowieka jak dyrektor handlowy z Grenko w Poznaniu. Pan nazywa się Marecki. Odradzam. Człowiek przez kilka minut uświadamiał mi, że wie wszystko, a ja nic, po czym stwierdził, że moja firma upadnie podobnie jak ileś tam ( bodaj 90 ) procent firm w Polsce, wcześniej łaskę robił, że podał numer na komórkę, choć jego numer jest w google do wyszukania w minutę, generalnie zero współpracy z tą firmą w przyszłości i komu mogę będę odradzać.
Nie mówiąc o tym, że jako zabezpieczenie dla prostych maszyn poligraficznych za 15 tys, przy wpłacie połowy ( sic !) zażądał przewłaszczenia samochodu :-) ew weksli na moim majątku osobistym. No taki "leasing" to w Łodzi z czasów Ziemi Obiecanej w kantorach dawali...
a na marginesie - słuchałam opowieści o leasingu z "zapartym tchem", i smieszyły mnie one o tyle, że o leasingu pisałam pracę magisterską, mam wieloletnie doświadczenie w bankowości korporacyjnej,(na menadżerskich stanowiskach) i wiem, że ktoś z takim podejściem do Klienta nie utrzymałby posady w banku przez miesiąc.
Karman

Miejscowość: Poznań
Wiem o leasingu:: dużo lub bardzo dużo

Postprzez Marecki » 14 mar 2010, o 20:23

Witam Panią,
Bardzo mi przykro, że odniosła Pani zupełnie błędne wrażenia z naszej rozmowy. Ale może po kolei :
1.
nie prosiła Pani o mój nr tel komórkowego, gdyby Pani prosiła natychmiast by Pani otrzymała. Dzwoniłem do Pani, a mój nr zawsze się wyświetla i tym bardziej nie rozumiem Pani uwagi w tym temacie (rozmawialiśmy trzy razy)
2.
mój nr telefonu dostępny jest w 1 s w google bez potrzeby wchodzenia na stronę www
3.
mój nr telefonu dostępny jest w stopce wiadomości e-mail, a tych kilka Pani otrzymała.
4.
samochód Państwo proponowali sami jako zabezpieczenie maszyny o wartości 80 000 PLN + VAT
5.
podczas rozmowy delikatnie starałem się uzasadnić dobezpieczenie dodatkowe dla nowo powstałej firmy, a dla możliwości sfinansowania tańszych urządzeń sugerowałem Państwa poręczenie wekslowe, nie było mowy z mojej strony o zabezpieczeniem samochodem.
6.
jeśli moja uwaga, że od firm nowo powstałych wymaga się dodatkowego dobezpieczenie Panią zaskoczyła, to znaczy, że nie ma Pani zbyt dużego doświadczenia w obsłudze korporacyjnej nowych podmiotów gospodarczych.
7.
dla kilkuletniego urządzenia jakie Pani chciała sfinansować leasingiem, każda firma leasingowa będzie starała się znaleźć jak najlepsze zabezpieczenie,tym bardziej w przypadku nowej firmy rozpoczynającej dopiero działalność.
8.
nie przypominam sobie "opowieści o leasingu" więc nie rozumiem Pani "zapartego tchu" z jakim mnie Pani słuchała.
9.
Jeśli ma Pani jakiekolwiek pytania zawsze służę i jestem gotowy z Panią porozmawiać.
10.
ZAWSZE staram się być miły...dlatego tym bardziej nie rozumiem Pani uwag pod moim adresem i chętnie na ten temat z Panią porozmawiam.

Życzę wielu sukcesów i liczę na sprostowanie lub przynajmniej na mniej emocjonalną ocenę,

Pozdrawiam,
Waldemar Marecki
Marecki

Miejscowość: Krzyszkowo
Wiem o leasingu:: mam doświadczenia

Postprzez Jerry » 15 mar 2010, o 12:50

W tym komentarzu pojawiło się nazwisko konkretnej osoby i na szczęście osoba ta mogła tu trafić i ustosunkować się do zarzutów.
Nasunęło mi to myśl, że w każdym kolejnym przypadku gdzie uwagi (czy to negatywne czy pozytywne) będą kierowane pod adresem konkretnych osób, będziemy starali się dotrzeć do tych osób i poinformować ich o treści komentarza i możliwości odniesienia się do niego.
Jerry
Administracja

Miejscowość: Warszawa
Wiem o leasingu:: dużo lub bardzo dużo

Powrót do Grenke Leasing